Stół okrągły jadalniany SM33 Skovby- 12 wariantów, rozkładany

11 878,00zł

Szczegółowy opis produktu

na indywidualne zamówienie - zapytaj o czas realizacji

szt.

11 878,00zł

Dodaj do koszyka

  • Eko

Projektowanie mebli w Skovby opiera się na 80-letnim doświadczeniu oraz ogromnej wiedzy na temat surowców, produkcji i wzornictwa. Firma jest w 100% duńska, a meble prezentują w 100% duński design!

SM33, okrągły rozkładany stół na jednej nodze, to ekskluzywny, proekologiczny wyrób. Wszystkie komponenty mebla są starannie wyselekcjonowane. Pod uwagę brane jest nie tylko drewno, ale również lakier. Stół ma unikalny system rozkładania, który jest opatentowany. Pod blatem ukryty jest obrotowy element, przy pomocy którego w łatwy zsynchronizowany sposób rozsuniemy blat i zrobimy miejsce na trzy płyty powiększające. Delikatnie wciskając złożone płyty - dzięki sprężynie ulokowanej pod trójkątem na środku stołu - wysuniemy je i bezproblemowo połączymy z blatem. Powiększony stół pomieści 9 osób. Całość jest estetycznie wykonana i bardzo funkcjonalna.

Firma Skovby została założona w 1933 roku przez stolarza Thorvalda Rasmussena. Wizja, ciężka praca i profesjonalizm pozwoliły stworzyć podwaliny zrównoważonego i funkcjonalnego projektowania mebli, które od tamtej pory kontynuują jego syn Villy Rasmussen oraz obecni właściciele - wnukowie Preben i Jørgen Rasmussen.

Producent: Skovby

Kolor/ materiał: - wybierz wariant klikając w odpowiedni znacznik (w razie pytańsklep@pufadesign.pl lub +48 884 68 78 88).

Wymiary: regulowana średnica od 123 do 149 cm - w zależności od stopnia rozłożenia stołu; wysokość 74 cm

Produkt na indywidualne zamówienie - brak możliwości zwrotu!

Film o marce Skovby:


Rozkładanie stołu:


Uwaga: powierzchnie laminowane mogą mieć plamy pigmentacyjne do 0,5 mm oraz mogą między nimi wystąpić drobne różnice w połysku.

Konserwacja:

Tradycja i doświadczenie dały Skovby wiedzę na temat mebli i ich konserwacji. Jeśli zastosujesz się do poniższych instrukcji i  zasad, możesz cieszyć się meblami Skovby przez wiele lat:

  • - Nie umieszczaj gorących przedmiotów bezpośrednio na meblach.

  • - Użyj podstawek, aby chronić powierzchnię przed gorącymi, wilgotnymi i kolorowymi przedmiotami. Nie używaj podstawek korkowych, ponieważ wilgoć może przechodzić na powierzchnię.

  • - Zawsze chroń powierzchnię podczas używania ostrych przyborów kuchennych.

  • - Wilgoć jest najgorszym wrogiem wszystkich drewnianych mebli i dlatego każda rozlana ciecz musi być natychmiast wytarta. Blat nie powinien być pokryty hermetycznym materiałem, takim jak plastik czy cerata przez okres dłuższy niż 12 godzin.

  • - Nigdy nie umieszczaj mebli zbyt blisko grzejników.

  • - Aby zachować kolor drewna, należy unikać bezpośredniego światła słonecznego.

    • Konserwacja powierzchni laminowanej:

      Zalecamy, aby codzienne czyszczenie laminowanego blatu polegało na przecieraniu go, uprzednio wyciśniętą, zwilżoną w letniej wodzie ściereczką, a następnie na wycieraniu powierzchni czystą, suchą szmatką. 

      • Jeśli powierzchnia wymaga dokładniejszego oczyszczenia można użyć płynu do mycia naczyń (kilka kropel na litr wody). Następnie przecieramy blat czystą, wilgotną ściereczką, a na koniec wycieramy czystą, suchą szmatką (nie używać proszku do szorowania ani gąbki, ponieważ zmatowią lub zarysują laminat).

      Czyszczenie podstawowe

      Przede wszystkim oczyść powierzchnię środkiem czyszczącym rozpuszczającym tłuszcze, który nie zawiera materiałów ściernych. Następnie usunąć środek czyszczący za pomocą lekko zwilżonej w czystej wodzie ścierki, aby uniknąć przebarwień. Na koniec wycieramy powierzchnię czystą, suchą szmatką. Unikać wody i silnych środków czyszczących na krawędziach drewnianych. Czyścić je przecierając czystą, wilgotną ściereczką, a następnie wycierając czystą, suchą szmatką.

      Plamy i uszkodzenia

      Tłuszcz, olej, ślady po pisaku itp. można usunąć acetonem, rozcieńczalnikiem lub benzenem. Następnie przecieramy blat czystą, wilgotną ściereczką, a na koniec wycieramy czystą, suchą szmatką (nigdy nie używać kwaśnych detergentów, wosków oraz wszelkiego rodzaju środków do polerowania mebli, które mogą powodować trwałe przebarwienia).

      Nie stosować rozpuszczalników na drewniane krawędzie powierzchni HPL.

    • Konserwacja powierzchni lakierowanej:

    • Zalecamy, aby codzienne czyszczenie polegało na przecieraniu, uprzednio wyciśniętą, zwilżoną w letniej wodzie ściereczką, a następnie na wycieraniu powierzchni czystą, suchą szmatką. 

      • Jeśli powierzchnia wymaga dokładniejszego oczyszczenia można użyć płynu do mycia naczyń (kilka kropel na litr wody). Następnie przecieramy czystą, wilgotną ściereczką, a na koniec wycieramy czystą, suchą szmatką (nie stosować ściernych środków czyszczących, takich jak proszki do szorowania czy kremy).

      Konserwacja powierzchni olejowanej:

    Olejowany mebel został poddany naturalnej obróbce, która nadaje mu rustykalny wygląd. Olejowanie wzmacnia naturalne różnice w drewnie, ale nierównomierne wchłanianie i wysychanie oleju nadaje przedmiotowi niecodzienny wygląd. To naturalny proces, który wyrównuje się przy dalszej obróbce olejowej. Dlatego przed użyciem może być konieczne naoliwienie. Do pielęgnacji mebli olejowanych polecamy naturalny lub biały olej z kolekcji Skovby Care.

     


Dodatkowe informacje

Produkty powiązane

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: